Изи Асет Мениджмънт излиза на борсата до края на годината

1150
Изи Асет Мениджмънт излиза на борсата до края на годината

Дружеството Изи Асет Мениджмънт АД реши до края на годината да проведе първично публично предлагане. Така то ще се превърне в първата небанкова кредитна институция, която ще излезе на борсата.

За консултант по първичното публично предлагане е избран Бенчмарк Финанс.

Изи Асет Мениджмънт е специализирана в отпускането на малки, краткосрочни потребителски кредити. За миналата година приходите й нарастват с 342% на годишна база до 7.065 млн. лева. В същото време нетната й печалба нараства над 9 пъти до 1.68 млн. лева.

През 2007 г. компанията е реализирала възвращаемост на собствения капитал от 96% при 28% година по-рано.

Общите активи на Изи Асет Мениджмънт в края на 2007 са 9.029 млн. лева, а основният й капитал е в размер на 1 млн. лева. Собственият капитал към края на изминалата година е в размер на 2.844 млн. лева.

Броят на отпуснатите кредити е 31 424 при 9 221 броя година по-рано. Сумата им за изминалата година нараства три пъти до 19.18 млн. лева.

За компанията работят 676 души, като набраните средства от увеличението ще бъдат използвани за разширяване на дейността на компанията чрез увеличаване на кредитния й портфейл и разработване на нови продукти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...