През първото тримесечие на 2008 г. приходите на “Изи Асет Мениджмънт” АД нарастват с 309%, в сравнение със същия период на 2007 г. - или от 836 хил. лв. на 3.423 млн. лв. Реализираният финансов резултат за периода бележи 612% ръст, в сравнение с размера му година по-рано, като нараства от 150 хил. лв. на 1.068 млн. лв.

През първото тримесечие на 2008 г. компанията е реализирала възвращаемост на собствения капитал в размер на 32%, при нива от 20% година по-рано.

Сумата на отпуснатите „микрокредити в дома” е нараснала над три пъти през първото тримесечие на 2008 г., в сравнение с година по-рано, и достига размер от 10.089 млн. лв.

Размерът на всички отпуснати кредити към 31 март 2008 г. е 15.671 млн. лв., което е 343% ръст, в сравнение със същия период миналата година, и представлява 80% от сумата на портфейла на компанията, отчетена за цялата 2007 г.

“Постигнатият растеж е резултат от развитието на дейността на дружеството чрез популяризиране на продукта на компанията и достигане до все по-голям кръг от клиенти, развивайки мрежа от 53 офиса и над 1 000 лични финансови съветници на територията на цялата страна”, коментира Биляна Вълкова, ръководител отдел “Инвестиционно банкиране” от ИП „БенчМарк Финанс” АД, посредникът на “Изи Асет Мениджмънт” АД за предстоящото излизане на компанията на борсата.

Припомняме, че Съветът на директорите на “Изи Асет Мениджмънт” АД реши до края на годината да осъществи първично публично предлагане на дружеството и акциите му да бъдат регистрирани за търговия на Българска фондова борса – София АД.

Набраните средства от увеличението на капитала ще бъдат използвани за разширяване дейността на компанията чрез увеличаване на кредитния й портфейл и разработване на нови продукти, като “Изи Асет Мениджмънт” АД ще бъде първата небанкова кредитна институция, която ще излезе на борсата.