Изнесли сме 1.5 млн. тона зърно през Пристанище Варна

897
Изнесли сме 1.5 млн. тона зърно през Пристанище Варна

Пристанище Варна отчита ръст в товарооборота и печалбата за първите 9 месеца на 2010 г. Това сочат предварителните данни за работата на държавното дружество, информираха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

През отчетения период в Пристанище Варна са обработени общо 5.96 млн. тона товари, което е със 1.11 млн. тона повече спрямо 2009-та. С най-голям дял в положителния сбор са зърнените храни, рудите, коксуваните въглища, контейнерите, насипните торове и нерудните изкопаеми.

Финансовите резултати на Пристанище Варна ЕАД за 9-те месеца са следните: приходи от 38.5 млн. лв, разходите 34.89 млн. лв, а печалбата е 3,607 млн. лв е почти тройна спрямо същия период на 2009 г.

До момента зърнената кампания се провежда изключително добре и през пристанището са изнесени 1.5 млн. тона зърно.

Анализите показват, че до края годината в Пристанище Варна ще бъдат обработени около 8 млн. тона товари като на годишна база това ще е ръст от 15%. Очакванията за печалбата на дружеството през 2010 г. са преди данъчното облагане тя да достигне 4 млн. лв, което ще бъде над 120% повече от 2009 г.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg