Изпълнителен директор на Корпоративна търговска банка влиза в УС на АТБ

766

Илиан Зафиров, изпълнителен директор и член на УС на Корпоративна търговска банка АД, вчера бе избран за член на УС на Асоциацията на търговските банки (АТБ). Промените настъпиха след проведено редовно общо събрание на АТБ, съобщиха от банката.

Илиан Зафиров е банкер с дългогодишен опит. Възпитаник е на ВИИ “Карл Маркс” – гр. София (днес УНСС) със специалност „Международни икономически отношения” и има редица международни специализации. Владее отлично руски и английски. Започва банковата си кариера през 1989 г. в Българска външнотърговска банка. През годините е ръководил валутната дейност на няколко банки – Сибанк, Централна кооперативна банка, ТБ България инвест.

В Корпоративна търговска банка АД започва работа през 2000 г., като оглавява валутната дейност. Година по-късно Илиан Зафиров става прокурист на банката и участва в общата координация и контрол на дейността на банката. Ресорно отговаря за валутните операции, кореспондентските отношения, информационните технологии и нови продукти, анализи и управление на риска, картови разплащания, рекламата и маркетинга.

От 21 юли 2003 г. става изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка АД.

Корпоративна търговска банка АД проведе през март редовно общо събрание, на което акционерите взеха решение да увеличат капитала на банката чрез първично публично предлагане на акции и придобиване на статут на публично дружество. По този начин КТБ АД ще повиши конкурентоспособността си и ще затвърди престижа на една от най-динамично и стабилно развиващите се банкови институции в страната.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg