Изпълняват около 30% от поръчките за Каолин на физическите лица*

1055
Изпълняват около 30% от поръчките за Каолин на физическите лица*

На 20 април 2007 г. приключи първичното публично предлагане на до 5 млн. акции от увеличението на капитала на Каолин АД, съобщават от дружеството.

Процентното изпълнение на поръчките е около 30% за физическите лица и 65% за институционалните инвеститори, съобщиха за Profit.bg отлично информирани източници.

Проведеното по метода букбилдинг (book-building) събиране на поръчките е протекло при голям инвеститорски интерес, като при определената емисионна стойност на една акция обемът на заявените акции надвишават 3 пъти предложеното количество.

По време на Първичното публично предлагане са подадени над 1500 поръчки на обща стойност над 200 милиона лева.

Разпределението на подадените поръчки е следното - институционални инвеститори 82%, частни лица 12% и корпоративни инвеститори 6%. Съотношението на одобрените поръчки между местни и чуждестранни лица е 47% на 53%.

Определената цена на предлагането (емисионна стойност) е 13,50 лева.

Водещият мениджър ще уведоми до края на работния ден на 21 април 2007 г. всички физически и юридически лица, подали поръчки за записване, като инвестиционните посредници, подали поръчки от името на свои клиенти, следва да ги уведомят съответно.

В процеса на Първичното публично предлагане са пласирани 4 580 620 акции, като в дружеството ще влязат 61 838 370 лева и капиталът след увеличението ще бъде разпределен в 25 000 000 обикновени поименни акции, след вписване на увеличението в Търговския регистър.

Очаква се акциите на Каолин да бъдат регистрирани за търговия на БФБ в края на месец май.

Информацията е актуализирана към 19.30 часа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg