Изплащането на дивидент от Унифарм вече започна

605
Изплащането на дивидент от Унифарм вече започна

От този вторник започна изплащането на дивидент на акционерите на Унифарм АД () като крайната дата за получаване на дивидент е 22 октомври, съобщиха от Българсйка фондова борса.

Решението за разпределяне на част от печалбата между собствениците на компанията бе взето на провелото се също във вторник ОСА на Унифарм АД.

Проектът за решение включваше от печалбата за 2007 г., в размер на 524 360 лв., и от неразпределената печалба от минали години, в размер на 6 418 744 лв., или общо 6 943 104 лв., след заделяне на 10% законови резерви, да се разпределят 1 000 000 лв. за дивидент (по 2 лв. на акция), а остатъкът да се отнесе за допълнителни резерви.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 01.08.2008 год.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на компанията. За последно те са търгувани вчера, когато е сключена една сделка за 39 лота при цена от 60 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg