Изплащането на дивидент от Унифарм започва от следващата сряда

370
Изплащането на дивидент от Унифарм започва от следващата сряда

Изплащането на дивидент за 2007 г. от Унифарм АД () започва от 15 октомври чрез съответен инвестиционен посредник или клоновете на Банка ДСК в страната, съобщават от Българска фондова борса. От компанията посочиха, че изплащането ще продължи три месеца.

Нека да припомним, че решението за разпределянето на печалбата между акционерите на компанията бе взето през втората половина на юли. Тогава ОСА гласува печалбата за 2007 г., в размер на 524 360 лв., и от неразпределената печалба от минали години, в размер на 6 418 744 лв., или общо 6 943 104 лв., след заделяне на 10% законови резерви, да се разпределят 1 000 000 лв. за дивидент (по 2 лв. на акция), а остатъкът да се отнесе за допълнителни резерви.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, бе 1 август.

Към момента са изтъргувани 40 акции на Унифарм АД. Последната сделка по позицията понижи с 2.35% капитализацията на компанията, а средната цена се установява на 54.69 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg