Булгартабак-холдинг АД ще извърши дарение на Фондация „Фонд за финансиране на социалните разходи от приватизацията на „Булгартабак-Холдинг” АД”, информират от борсата.

Целта на дарението е изплащане обезщетения на работници и служители от „Пловдив – Юрий Гагарин-БТ” АД, освободени в периода 1 ноември 2006 – 31 март 2007 г.

Размерът на обезщетенията е 500 хил. лв., която покрива 50% от дължимите суми за изплащане обезщетения на работници и служители на пловдивското дружество. Решенията ще бъдат взети по време на предстоящото общо събрание на акционерите, планирано за 4 септември.

Междувременно общото събрание на Пловдив – Юрий Гагарин-БТ взе решение 90% от печалбата от изминалата година в размер на 7.441 млн. лв., или 6.697 млн. лв. да остане неразпределена, а останалите 10%, или 744 хил. лв. да бъдат заделени за Фонд “Резервен”.

Акционерите на компанията овластиха изпълнителния директор да извърши сделката за продажба на недвижим имот, собственост на Пловдив-Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив. Цената по сделката не трябва да е по-ниска от пазарната й оценка.