Изтъргуваха се 3.8% от капитала на БТК

574

За силния оборот на Българска фондова борса днес допринесоха основно сделките за обратно изкупуване на акции от капитала на БТК (). Досега общият размер на изтъргуваните книжа на телекоуникационната компания достигна 11 214 925 акции при оборот от 126 728 652 лв., което прави по 11.3 лв. за акция. Изтъргуваното количество представлява 3.8% от капитала на компанията.

По-рано тази седмица стана ясно, че общо 197 физически лица (притежаващи 981 085 акции) и 32 юридически лица (10 233 840 акции) са приели търговото предложение за Българска телекомуникационна компания на цена от 11.30 лв. за акция.

Общата сума, платена за горепосочените акции, е в размер на 126.7 млн. лв.

Търгов предложител е НЕФ Телеком България ООД, притежаващ пряко и чрез свързани лица 90.07% от капитала на телекома. Ако изтъргуваното количество и днес е придобито от мажоритарния акционер на БТК, участието му ще надхвърли 95%.

Търговият предложител заявява, че възнамерява да поиска отписване на Българска телекомуникационна компания АД-София от регистъра на публичните дружества и емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...