Извънредно ОСА на Петър Караминчев решава за продажба на имот

795
Извънредно ОСА на Петър Караминчев решава за продажба на имот

Решение за продажба на активи ще обсъждат акционерите на русенското дружество Петър Караминчев () на насроченото за 12 юли извънредно ОСА, съобщава x3news.

Имотът ще бъде продаден на Мега Естейт ЕООД, свързано дружество със Синергон холдинг (), за не по-малко от 3.9 млн. лв.

Имотът е с балансова стойност от 634.47 лв. съгласно последния одитиран счетоводен баланс на Петър Караминчев към 31 декември 2007 г., което представлява 3.94% от активите на дружеството.

За определяне на цената е направена експертна оценка за определяне на справедливата пазарна стойност на имота, предмет на сделката. Изпълнител по договора за оценка е Маклер–96 ЕООД, а изготвител е Любка Александрова.

Според мотивирания доклад продажбата се налага поради следните причини - неизползване на имота от Петър Караминчев от 2004 г. след преструктуриране на дружеството и направените неуспешни опити за отдаването му под наем през последната година заради голямата му площ, моралното остаряване на обзавеждането на сградата и нуждата от инвестиции.

Към момента все още няма сключени сделки с акциите на Петър Караминчев. Поръчките за купува са 12, а цените варират от 2 лв. до 2.3 лв. Офертите за продава са 7 и са от 2.88 лв. до 3.25 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg