Каква консолидирана печалба обявиха публичните компании – част 2

2126
Каква консолидирана печалба обявиха публичните компании – част 2

Последният ден на август е и крайната дата за оповестяване на консолидираните финансови отчети на публичните компании. Традиционно, Profit.bg ще ви информира за резултатите на най-ликвидните дружества на Българска фондова борса.

Еврохолд България

Холдинговото дружество излиза на консолидирана печалба от близо 16 млн. лв., благодарение на по-високите „положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти", достигнали 19.27 млн. лв. спрямо 3.33 млн. лв. за преди година.

Общите приходи от дейността на компанията са 517 млн. лв., като нарастват с близо 25 млн. лв. от предходния период.

За първи път в историята си активите на Еврохолд България са над 1 млрд. лв. - 1.03 млрд. лв.

Сирма Груп Холдинг

Нетната печалба на една от най-новите публични компании към 30 юни е 139 хил. лв., като се понижава от 384 хил. лв. за периода 1 януари – 30 юни 2015 г. Заедно с печалбата на дружествата, в които Сирма Груп Холд има малцинствено участие тя възлиза на 290 хил. лв., спрямо 801 хил. лв. за преди 12 месеца.

Приходите на дружеството към полугодието са 16.2 млн. лв. срещу 14.7 млн. лв. за преди година.

Албена АД

Туристическото дружество увеличи загубата си за полугодието - до 17.9 млн. лв. спрямо 14 млн. лв. отрицателен финансов резултат към 30 юни 2015 г.

Приходите обаче растат до 22.2 млн. лв. спрямо 18.5 млн. лв. за преди година.

ЧЕЗ Разпределение България

Нетната печалба на компанията към 30 юни 2016 г. възлиза на 10.5 млн. лв., като расте със 125% спрямо година по-рано, когато достигна 4.67 млн. лв.

Съвкупните приходи на електроразпределителното дружество се повишават от 171 млн. лв. на 198.39 млн. лв. към края на второто тримесечие на 2016 г.

Покупката на дълготрайни активи за близо 19 млн. лв. се отразява на намалението на паричните средства на компанията до 22 млн. лв.

Енергоремонт Холдинг

Общите приходи на компанията за полугодието намаляват от 29.8 млн. лв. на 18 млн. лв., като в основата на понижението са по-ниските приходи от продажби на услуги, съставляващи основна част от постъпленията на дружеството.

Именно това е и причината за увеличението на загубата на компанията до 3.1 млн. лв. срещу 385 хил. лв. за преди година.

Албена инвест Холдинг

Холдинговото дружество, което е в процес на вливане в Албена АД1 завърши шестмесечието на печалба от 141 хил. лв. спрямо отрицателен финансов резултат от над 2 млн. лв. за преди година.

Приходите на дружеството към 30 юни са в размер на 5.9 млн. лв. спрямо 3.78 млн. лв. за година по-рано.

* Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg