Какви възнаграждения ще взимат членовете на НС и УС на Холдинг Пътища?

907
Какви възнаграждения ще взимат членовете на НС и УС на Холдинг Пътища?

Общото събрание на Холдинг Пътища АД ще обсъжда по време на насроченото за 11 декември 2007 г. направеното предложение от акционерите на холдинговото дружество за определяне на месечни възнаграждения на членовете на Надзорния и Управителните съвети на компанията, става ясно от днешния държавен вестник.

Според предложението председателят на Надзорния съвет ще получава месечно възнаграждение от 14 хил. лв., а всеки друг член – 12 хил. лв.

От своя страна председателят на управителния съвет ще получава 12 хил. лв., а всеки друг негов член – 5 хил. лв. Изпълнителният директор на компанията ще взима месечно сумата от 7 хил. лв.

В новия Надзорен съвет на компанията ще влязат Васил Божков, Нове Холдинг и Антони Наумов, на мястото на досегашните управители Занзи Холдингс БГ ЕАД, Нео Трейдо ЕООД и ВАТО 2002 ООД.

Общото събрание на акционерите ще вземе решение и за намаляване на номиналната стойност на акциите на дружеството от 25 лева всяка на 1 лев всяка и пропорционално увеличаване на техния брой при запазване на размера на капитала.

Рано днес книжата на Холдинг Пътища се търгуват на нива от 39 000 до 40 000 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg