Какво има в портфейлите на Капман Макс и Капман Капитал?

1746
Какво има в портфейлите на Капман Макс и Капман Капитал?

Активите, управлявани от финансова група “Капман”, по данни на БФБ-София, вече възлизат на 37.767 млн. лв., като бележат ръст от 126.02% спрямо началото на годината. Общо 25.31 млн. лв. са активите на агресивния Капман Макс, а останалите 12.457 млн. лв. в балансирания ИД Капман Капитал.

Доходност:

От началото на годината доходността на Капман Макс е 47.95%, а на Капман Капитал – 26.71 на сто. За последните 12 месеца инвестиралите в двата фонда имат реализирани съответно 180.66% и 77.74%.

ДФ Капман Макс:

Към 30 юни 2007 г. инвестициите на договорния фонд, търгувани на БФБ-София АД, представляват 68.17% от общите активи на фонда. С най-голяма тежест в портфейла са книжата на ХД Пътища АД и Мостстрой АД, респективно 9.49 и 5.94 на сто, докато инвестициите в Топливо и ЗПАД Булстрад са 4.07 и 3.96 на сто от общите активи на фонда.

Договорният фонд има инвестиции в четири други договорни фонда, възлизащи на 1.82% от общите активи. Парите в брой и по разплащателни сметки представляват 17.6% към 30 юни 2007г, а вземанията съставляват 12.41% от активите на ДФ Капман Макс.

ИД Капман Капитал:

Към 30 юни 2007г. корпоративните и общински облигации представляват 18.42% от общата стойност на активите на ИД Капман Капитал АД. Акциите, търгувани на БФБ-София АД, са 44.57 % от стойността на портфейла. Делът на инвестициите в договорни фондове е 5.24 % от общите активи на фонда, а държавните ценни книжа –7.90 %.

С най-голяма тежест в портфейла на инвестиционното дружество са книжата на ХД Пътища и Мостстрой (10.89 и 6.83% от активите), а ЗПАД Булстрад и Албена Инвест Холдинг са с дял от 3.05 и 2.82 на сто.

Допълнително финансиране:

Финансова група “Капман”, съвместно с лизингово дружество “Дженерал Лизинг” АД, предлага възможност за финансиране на клиенти, закупили или желаещи да закупят акции/дялове от взаимните фондове, предлагани от групата – инвестиционно дружество “Капман Капитал” и договорен фонд “Капман Макс”.

Продуктът е насочен към всички предприемчиви хора, желаещи да се възползват от атрактивните възможности, които взаимните фондове на групата предлагат, но разполагащи с ограничен ресурс. Подходящ е както за физически, така и за юридически лица. Нивото на лихвения процент е съобразено с типа на фонда, в който ще бъде инвестирана сумата, както и очакваната норма на печалба.

Допълнителното финансиране упражнява така наречения лостов ефект. Инвеститорът получава заемен капитал с цел увеличаване нормата на печалбата.

Максималният срок за погасяване на допълнителното финансиране е до 3 години. Като обезпечение служат единствено притежаваните от клиента ценни книжа (акции/дялове от взаимните фондове на финансова група “Капман”). Максималният размер на допълнителното финансиране е до 50% от текущата пазарна стойност на направената от клиента инвестиция в “Капман Капитал” и/или “Капман Макс”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg