Какво купи и продаде фондът на Сорос

2222
Какво купи и продаде фондът на Сорос

Милиардерът, филантроп и председател на Soros Fund Management LLC Джордж Сорос управлява над 6 млрд. долара. Неговият фонд генерира 12.22% доходност за вложителите си само в последното тримесечие, като инвестира предимно в технологични книжа.

Ето какво купи и продаде Сорос през четвъртото тримесечие:

Amazon.com


През четвъртото тримесечие на 2015 г. Сорос увеличи дела си в Amazon с около 36%, като по последни данни вложението в платформата за онлайн търговия съставлява 1.19 на сто от активите на фонда му.

Коледните и новогодишните празници се оказаха изключително успешни за Amazon, обявила 40% увеличение на продажбите си спрямо същия период на миналата година.

Facebook

Сорос намали дела си в социалната мрежа с 54%, но въпреки това Facebook съставлява 1.41 на сто от активите му. Въпреки рекордните резултати от страна на Facebook, показали приходи от близо 18 млрд. долара, което е с 44% повече спрямо година по-рано, фондът на Сорос продава книжата на компанията, ръководена от Марк Закърбърг.

В края на миналата година общият брой на потребителите на компанията вече са 1.59 млрд. души, като от тях 1.44 млрд. души ползват платформата през мобилните си телефони.

WhatsApp и Instagram също отчитат забележителни резултати, а според анализатори в сектора, именно те, заедно с виртуалната реалност, ще са основните фактори за продължаването на растежа на компанията.

Alphabet

Компанията майка на Google попадна в портфолиото на Сорос с покупката на над 65 000 акции за 51 млн. долара, представляващи 0.84% от активите на фонда.

През четвъртото тримесечие на 2015 г. Alphabet обяви нетна печалба от 4.92 млрд. долара за тримесечие, или с около 5% повече спрямо същия период на година по-рано. Приходите на компанията достигнаха 21.33 млрд. долара срещу 18.1 млрд. долара за последните три месеца на 2014 г.

Приходите от реклами достигат 19.08 млрд. долара срещу 16.31 млрд. долара за преди година.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg