Калоян Кънев бе избран за член на управителния съвет на Е.ОН България Продажби АД. Той поема поста от Щефен Майвалд, който продължава своята кариера в друга компания от групата на Е.ОН АГ. Калоян Кънев заема и длъжността управител на Е.ОН България Трейдинг ЕООД, съобщиха от компанията.

Калоян Кънев има дългогодишен опит в областта на електоенергетиката, в това число опит в търговията с електрическа енергия на либерализирания пазар. Преди да се присъедини към групата Е.ОН България той е бил управител в Евро Енерджи Консултинг ООД.

Преди това е заемал длъжността Технически директор в компаниите Вивид Пауър ЕАД и Енерджи Партнърс АД. Професионалната му кариера започва в Националната електрическа компания АД.

Кънев е магистър - електроинженер от Технически университет, гр. София. Преминал е редица специализации в областта на борсовата търговия и моделирането на пазарни структури. Участвал е в работни и консултативни групи за либерализиране и развитие на електроенергийния пазар на национално и регионално ниво.