Дъщерната на Саф Магелан АД (

) компания Камарко дистрибутори ЕООД е получило кредити за оборотни средства в размер на 2 млн. евро и 2 млн. лв. от Банка Пиреос България АД и 1.5 млн. лв. от Си Джи Експресбанк АД. Това съобщават от Българска фондова борса.

В края на ноември стана ясно, че германската Gausepohl Fleisch е отправила официално писмено предложение за закупуване на минимум 25.1% от акциите на САФ Магелан АД по пазарна борсова цена. Немската фирма специализира в месодобивната и месопреработвателна индустрия.

Към момента САФ Магелан АД продава на българския пазар стоки, произведени от Gausepohl Fleisch, на стойност около 1.2 млн. лв./месец.

Консолидираната печалба на Саф Магелан АД към 30 септември е 2.344 млн. лв., показват данните от консолидирания отчет на компанията. Миналогодишни бази за сравнение на резултата няма, тъй като дружеството изготвя консолидирани отчети от април тази година, когато придобива 100% от Камарко Дистрибутори ООД.

Акциите на Саф Магелан АД са търгувани за последно на 20 декември, когато са разменени 200 лота, а средната цена достига 31.47 лв.