Каолин с инвестиция и в Албания

598
Каолин с инвестиция и в Албания

Вчера (13 декември) Каолин АД е придобило 100% от капитала на “M.I.D AL” Shpk., Албания, става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Дружеството е с предмет на дейност – добив на индустриални минерали, и е един от водещите производители на варовици в страната. Компанията оперира кариера в непосредствена близост до Тирана. Основната част от продукцията е предназначена за строителството.

Тази инвестиция в Албания е поредна стъпка от реализацията на стратегията на Каолин АД за разширение на пазарното присъствие в динамично развиващите се пазари в района на Югоизточна Европа. Каолин АД вече притежава дружества в Сърбия, Украйна и Румъния.

В началото на месеца Каолин АД учреди Соларпро АД, където участва с 90% от капитала. Предметът на дейност на новото дружество е развитие на производства на фотоволтаични модули и фотоволтаични електроцентрали.

Създаването на тази компания е част от реализацията на стратегията на “Каолин” за развитие на “зелени” продукти и приложения, водещи до намаляване на емисиите на парниковите газове и зависимостта от фосилни горива.

За деветмесечието консолидираната печалба на дружеството нарасна от 7.162 млн. лв. на 17.016 млн. лв. Днес по позицията се изтъргуваха 11 387 акции на нива от 17.00 до 17.60 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg