Каолин с разрешение за проучване на индустриални материали (  6K1  )

1532
Каолин с разрешение за проучване на индустриални материали

Правителството одобри издаването на шест разрешения за проучване на подземни богатства.

Три от разрешенията са за скалнооблицовъчни материали. Те се предоставят на „Бултера строй груп” ЕООД, „Фриго-Макс” ЕООД и „Булстоун” ООД за срокове от една и две години. Дружествата ще оперират в площите „Врътковица” в община Симитли, „Чучка” в община Самоков и „Аладин” в община Угърчин.

Предвидените инвестиции за срока на разрешенията са за общо 63 хил. лв. В екодейности ще бъдат вложени 6300 лв., съобщават от правителствената информационна служба.

Разрешения за проучване на строителни материали в площите „Мери” и „Старо Оряхово 3” за срок от една година получиха „Скални материали” АД и „Ескана” АД.

Терените се намират в общините Кайнарджа и Долни Чифлик. В разработването им ще бъдат вложени 54 хил. лв., а в мероприятия по опазване на околната среда – още 5400 лв.

„Каолин” АД ще проучва възможностите за добив на индустриални материали в площта „Полетинци” (10.8 кв. км), разположена на територията на общините Трекляно и Кюстендил.

Срокът на разрешението е две години, а дружеството ще вложи 40 320 лв. в проучвателни дейности и още 4300 лв. за мероприятия по опазване на околната среда.

Каолин АД-Русе, 6K1 – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg