Каолин ще задели 7.5 млн. лв. за дивиденти

522
Каолин ще задели 7.5 млн. лв. за дивиденти

На насроченото за 27 юни Общо събрание на акционерите на Каолин () се предвижда обсъждане на предложение за разпределяне на 7.5 млн. лв. (44% от печалбата за миналата година) под формата на дивидент за 2007 г.

При основен капитал от 25 млн. лв. брутният дивидент за акция ще бъде 0.3 лв., в случай, че решението бъде прието. Това гласи корпоративно съобщение на сайта на БФБ.

Дневният ред на събранието предвижда още обсъждане на предложението за заделяне на останалите 9.69 млн. лв. от печалбата за 2007 г. към фонд „Резервен“.

Във фонд „Резервен“ ще се отнесе и неразпределената от предходни периоди печалба на дружеството в размер на 9.33 млн. лв.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на събранието или към 13 юни.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на БФБ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 11 юни.

Поръчките за купува са 75 и варират от 8.01 лв. до 11.4 лв. Офертите за продава наброяват 94 между 11.49 лв. и 14.69 лв. Вчера акциите на Каолин поевтиняха с 0.35% до средните 11.3 лв. при обем от 1 307 изтъргувани лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg