Каолин спечели дело за 2 млн. лв.

641
Каолин спечели дело за 2 млн. лв.

Каолин спечели административно дело срещу Агенцията за приватизация за 2 млн. лв., съобщават от БФБ-София.

Вчера (28 май 2007 г.) Върховният административен съд на Република България постанови окончателно съдебно решение, с което се отмени решение на Изпълнителния директор на Агенцията за приватизация, с което се отказа връщането на внесения от Каолин АД депозит в размер на 2 млн. лв. по повод участието му в приватизационната процедура за продажба на 70% от капитала на "Параходство Българско речно плаване" АД.

Тъй като постановеното решение не подлежи на обжалване, до края на месец май 2007 год., Каолин АД ще предприеме необходимите административни процедури по възстановяване на депозита."

Каолин АД набра 61.838 млн. лв. от приключилото в края на април първично публично предлагане. След проведения букбилдинг емисионната стойност за изпълнение на поръчките бе определена на 13.50 лв., а записани и платени са общо 4.58 млн. акции.

Компанията е най-големият производител на индустриални материали в Югоизточна Европа с предмет на дейност добив и преработка на каолини, кварцови пясъци, глини, варовици, фелдшпатови пясъци, фелдшпат, доломит, керамични преспрахове и др.

Днес по позицията се изтъргуваха 7830 акции на нива от 14.10 и 14.28 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg