Каолин спечели обществена поръчка за 4.5 млн. лв.

850
Каолин спечели обществена поръчка за 4.5 млн. лв.

През тази седмица приключиха процедурите, свързани с подписването на договор между ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД и Каолин АД () за доставчик на 210 хил. тона варовик в откритата от ТЕЦ-а процедура за възлагане на обществена поръчка. Това съобщава x3news.

Стойността на сключения договор е 4.54 млн. лв. и е за срок до края на 2009 г. или до изпълнение на договореното количество варовик. Изпълнението на договора зависи от конкретните седмични нужди на ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД, уточняват от Каолин АД.

Това е второто споразумение в последната една година, коeто Каолин АД сключва с ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД за доставка на варовик за сероочистващите инсталации на електроцентралата.

Наред с това дружеството има 15-годишни договори за доставка на варовици и за сероочистващите инсталации за ТЕЦ Марица Изток 3 ЕАД, както и на новостроящия се AES Марица Изток 1 , чийто старт се очаква в началото на следваща година, допълват от компанията.

Оферти за купува има на 10.66 лв., а за продава на 11.5 лв. Последната сключена сделка по позицията е за 10.8 лв.

Сн.: Ръковдството на Каолин (Profit.TV)
Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg