Каолин спечели поръчка за доставка на варовик за ТЕЦ Марица Изток 2

1432
Каолин спечели поръчка за доставка на варовик за ТЕЦ Марица Изток 2

На 6 юни 2007 г. Съветът на директорите на "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД уведоми Каолин АД за взетото решение, че дружеството е избрано за доставчик на 1 млн. тона варовик в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка, съобщава БФБ.

Поръчката е за доставка на варовик за периода 2007 г. - 2011 г. за сероочистващите инсталации на блок 7 и 8 в "ТЕЦ Марица Изток 2" ЕАД.

Очаква се след това уведомление в предвидените срокове да бъде подписан и договора за доставка на варовик.

Каолин е най-големият производител на индустриални материали в Югоизточна Европа с предмет на дейност добив и преработка на каолини, кварцови пясъци, глини, варовици, фелдшпатови пясъци, фелдшпат, доломит, керамични преспрахове и др.

Каолин АД набра 61.838 млн. лв. от приключилото в края на април първично публично предлагане. След проведения букбилдинг емисионната стойност за изпълнение на поръчките бе определена на 13.50 лв., а записани и платени са общо 4.58 млн. акции.

Печалбата на Каолин е нараснала с близо 350% през първото тримесечие на годината, до 5.52 млн. лева, в сравнение с 1.23 млн. лева година по-рано.

До момента днес по позицията се изтъргуваха 6 340 акции, като средната им цена се понижи с 0.43%, до ниво от 13.83 лева за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg