Каолин взе на концесия 5.58 кв. км в Община Ветово

2112
Каолин взе на концесия 5.58 кв. км в Община Ветово

Министерство на икономиката и енергетиката даде разрешително на концесия 8.58 кв. км на дружеството Коалин АД (). Разрешението за концесията е обнародвано в последния брой на Държавен вестник, съобщава БГНЕС.

Договорът се сключва за срок от 2 години. Фирмата има право да прави проучвания за неметални полезни изкопаеми, индустриални минерали и подземни богатства. Теренът се намира на територията на русенската община Ветово.

Нека да припомним, че през първото полугодие на 2008 г. Каолин АД е реализирало консолидирани приходи от продажби в размер на 66.68 млн. лв. спрямо 54.77 млн. лв. за същия период на 2007 г.

Спрямо индивидуалните приходи на дружеството за първите шест месеца на 2008 г. останалата част от групата е добавила приходи в размер на 9.67 млн. лв.

Реализираната към края на полугодието консолидирана печалба в размер на 5.75 млн. лв. при резултат от 1.82 млн. лв. на групата към 31 март 2008 г.

Основен принос към консолидираната печалба и през второто тримесечие продължават да имат сръбските дружества Копови и Сърбокварц, както и украинското ПКСП.

Днес акциите на компанията поевтиняха на борсата с 5.71%. При обем от 33 212 лота средната цена достигна 4.71 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...