“Капман Асет Мениджмънт” АД отбелязва “5 години в услуга на клиента”

1213
“Капман Асет Мениджмънт” АД отбелязва “5 години в услуга на клиента”

“Капман Асет Мениджмънт” АД е учредено през 2003 г. и представлява дружество лицензирано от Комисия за финансов надзор за дейност по управление на активи на институционални инвеститори, като пенсионни фондове, застрахователни дружества, инвестиционни фондове и др. Към момента дружеството управлява активите на две колективни инвестиционни схеми – инвестиционно дружество “Капман Капитал” АД и договорен фонд “Капман Макс”.

За дейността си през 2007 г. ‘Капман Асет Мениджмънт” АД бе удостоено с престижната награда “Управляващо дружество на годината”. ИД “Капман Капитал” АД от своя страна, в лицето на изпълнителния директор - Сибила Грозданова бе наградено за успехите си като “Балансиран фонд на годината”.

“Получените призове са признание за професионализма и качествата на екипа, с който имам удоволствието да работя”, сподели по повод юбилея Николай Ялъмов, председател на борда на директорите на финансова група “Капман”. “Използвам случая да се обърна към тях и да им благодаря, че положихме началото заедно.

Мисията ни е да продължим да отговаряме на нуждите на клиентите си, независимо от моментните състояния на пазара. Вярвам, че нашата отдаденост, професионализъм и все по-голям опит в управлението на средства ще бъдат оценени по достойнство от клиентите ни”.

Към момента активите на “Капман Взаимни Фондове” възлизат на 50 млн.лева.
“Капман Капитал” АД е първият взаимен фонд, управляван от “Капман”, който стартира дейността си на 28 септември 2004 г. Фондът е с балансиран инвестиционен профил, а реализираната от него доходност считано от началото на публичното предлагане възлиза на +34.14%. През януари 2006 г. “Капман Асет Мениджмънт” АД предложи на инвеститорите и фонд с фокус в акции – договорен фонд “Капман Макс”, чиято доходност от старта е в размер на +49.99%.

За последните няколко години фондовете на “Капман” са лидери по доходност сред сродните им по риск колективни инвестиционни схеми.

“Капман Асет Мениджмънт” АД е част от семейството на финансова група “Капман”. Към момента дружествата, членове на групата наброяват седем. Миналата седмица “Капман” получи лиценз и за новия си фонд, чийто основен фокус ще бъде в областта на възобновяемите енергийни източници. Следващата стъпка е ‘Капман Грийн Енерджи Фонд” АД да бъде листнат на борсата. Към момента тече процедура по набиране на проекти за финансиране.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg