Капман асет мениджмънт участва в учредяването на нов АДСИЦ

882
Капман асет мениджмънт участва в учредяването на нов АДСИЦ

С 30% дял, Капман асет мениджмънт е институционалният инвеститор в най-новото акционерно дружеството със специална инвестиционна цел – Рой Пропърти Фънд АДСИЦ, регистрирано в Централен депозитар.

Седем физически лица притежават по 7%, както и Ита-Холд, Атанел Инвест и Перфект – Инвест Холдинг.

Общо 99.9% от Капман асет мениджмънт се притежава от Капман, докато останалите 0.10 на сто са собственост на изпълнителния директор Николай Ялъмов.

Капман Асет Мениджмънт АД дистрибутира акциите/дяловете на инвестиционно дружество Капман Капитал и договорен фонд Капман Макс.

За 2005 г. Капман Капитал отбеляза +21.61% за своите акционери, а за 2006 г. тя нарасна повече от два пъти и възлиза на +50.59%. Разпределено на годишна база считано от началото на публичното предлагане това прави +44.29%.

Най-голяма част от портфейла му към края на месец март имат акциите на български компании: 46.90%, 21.28% от активите на фонда са инвестирани в корпоративни и общински облигации, 9.33% - държавни ценни книжа, 4.54% - други колективни инвестиционни схеми, а паричните средства и техните еквиваленти заемат 21.28% от портфейла на “Капман Капитал”.

Втората колективна инвестиционна схема на групата - договорен фонд “Капман Макс” има реализирани +20.00% от началото на 2007г. “Капман Макс” е и първият взаимен фонд в България, реализирал трицифрена доходност. За изминалата 2006 г. той отчете +100.10% доходност за инвеститорите си.

По данни от БФБ-София управляваните от двата фонда активи са на стойност 26 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg