Инвестиционно дружество "Капман Капитал" отбелязва днес своя пети рожден ден. Към днешна дата активите на дружеството възлизат на 7.14 млн. лв., а негови акционери са над 450 физически, юридически лица, както и институционални инвеститори.

"Капман Капитал" започна дейността си на 28 септември 2004 г. Стартовата цена на ценните книжа на дружеството с номинал 10 лв. възлизаше на 9.98 лв.

В момента акция на "Капман Капитал" може да бъде купена за 19.9754 лв. Въпреки тежката финансова и икономическа криза, фондът е донесъл на акционерите си средногодишна доходност от 15%, считано от началото на публичното му предлагане.

Към момента структурата на активите на "Капман Капитал" е разпределена по следния начин: 40.82% акции на дружества, търгувани на Българска Фондова Борса, 20.73% - корпоративни облигации, 14.43% - акции и дялове на колективни инвестиционни схеми и 24.01% от активите на дружеството са разпределени в парични средства и техните еквиваленти.

Инвестиционно дружество "Капман Капитал" е първата колективна инвестиционна схема, чието управление пое управляващо дружество "Капман Асет Мениджмънт". В началото на 2006 г. стартира и договорен фонд "Капман Макс", част от "Финансова група Капман".

Групата планира стартирането и на нискорисков договорен фонд, като по този начин ще отговори на очакванията на инвеститорите и ще покрие цялата гама от рискови профили на колективни инвестиционни схеми. Новият договорен фонд на "Финансова група Капман" ще бъде с наименование "Капман Фикс".