Капман Капитал учредява Рилски Имоти АДСИЦ

683
Капман Капитал учредява Рилски Имоти АДСИЦ

С дялово участие от 30% Капман Капитал участва в учредяването на Рилски Имоти АДСИЦ като институционален инвеститор, става ясно от седмичния бюлетин на Централен депозитар.

Останалите 70 на сто от най-новото акционерно дружество със специална инвестиционна цел са притежание на Биг София Холдинг, в което Бряг София ЕООД и БГ Инфо ЕООД имат по 85 и 15 на сто от капитала.

Алексей Мелханов е изпълнителният директор на фонда, докато Антон Домозетски е представителят на Капман Капитал в дружеството.

Само преди месец Капман асет мениджмънт закупи 30% от друго акционерно дружеството със специална инвестиционна цел – Рой Пропърти Фънд АДСИЦ.

Нетната стойност на активите на ИД Капман Капитал АД към 4 май е 10.035 млн. лв., докато ДФ Капман Капитал управлява 14.986 млн. лв. За последните 12 месеца двата фонда постигнаха съответно 62.59% и 123.78% доходност, докато от началото на годината тя възлиза на 9.51% и 16.09%.

Към 30 април Капман Капитал е инвестирало общо 46.38% от активите си в акции на компании, търгувани на БФБ-София, докато корпоративните облигации и паричните средства заемат респективно 20.95 и 19.20 на сто от активите.

С най-голям дял в инвестициите на ДФ Капман Макс (76.61%) са акциите на компаниите, търгувани на БФБ-София, следвани от паричните средства и акциите на други инвестиционни дружества и договорни фондове.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg