Капман Макс с над 100% доходност от началото на годината

900
Капман Макс с над 100% доходност от началото на годината

Доходността на високодоходния фонд „Капман Макс” достигна 100.84% при последното изчисление на нетна стойност на активите в края на миналата седмица. За сравнение, за цялата минала година инвестиралите във фонда постигнаха 100.10% възвръщаемост на вложенията си.

“Мениджмънтът е изключително доволен, че успява да реализира за инвеститорите си такива добри резултати. Корпоративната ни политика е да продължаваме и занапред в същия дух.” - коментира Николай Ялъмов, управляващ директор на финансова група “Капман”.

Взаимен фонд “Капман Макс” започна дейност на 5 януари 2006 г. при номинална стойност десет лв. Към момента дял от фонда може да бъде закупен за 40.4702 лв. Привлечените средства във фонда възлизат на 65.00 млн. лв.

Капман Макс е втората колективна инвестиционна схема в семейството на финансова група “Капман”. Към края на предходната седмица в акции са инвестирани общо 73.17% от активите на фонда, докато в дялове на договорни фондове – 2.89 на сто. Парите и паричните еквиваленти са 23.94% от активите.

През септември 2004 г. стартира “Капман Капитал” – балансираният фонд, предлаган от “Капман”. Активите му възлизат на 16.96 млн. лв., а доходността му, считано от началото на годината, е в размер на + 61.63%.

Инвестициите на дружеството в акции са 45.45% от активите, докато облигациите и дяловете на договорни фондове са респективно 14.18 и 10.42 на сто. Парите и паричните еквиваленти съставляват 24.19 на сто от активите, докато в ДЦК са вложени 5.77 на сто.

Към настоящия момента Капман Взаимни Фондове са привлекли над 2 200 инвеститори.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg