“Капман Взаимни Фондове” продължават да увеличават пазарния си дял

1190
“Капман Взаимни Фондове” продължават да увеличават пазарния си дял

Взаимните фондове на финансова група “Капман” продължават успешно да привличат все повече и повече инвеститори и към момента активите им възлизат на 62.55 млн. лв. Пазарният дял на “Капман Взаимни Фондове” постоянно се увеличава, като стойността му към момента е 8.6%, съобщиха от дружеството.

Над 1800 вече са инвестиралите в инвестиционно дружество “Капман Капитал” и договорен фонд “Капман Макс”. Доброто и професионално управление, както и постигнатите високи резултати са сред основните причини за нарастване интереса на инвеститорите.

“Капман Капитал” и “Капман Макс” са фондовете, постигнали най-висок доход за изминалия месец август, реализирайки печалба в размер на: + 10.84% и +7.99%, обяви наскоро финансов портал.

Нещо повече, “Капман Макс” е единственият взаимен фонд, който е “победил” индекса BG40 през месец август. Считано от началото на годината “Капман Макс” е реализирал +80.40%, а доходността на “Капман Капитал” възлиза на +51.89%.

Към днешна дата активите на инвестиционно дружество ”Капман Капитал” са 14.93 млн.лв., а на договорен фонд “Капман Макс” - 47.62 млн.лв.

Наскоро финансова група “Капман”, съвместно с лизингово дружество “Дженерал Лизинг” АД, стартира предлагането на нов продукт, който също допринесе за нарастване обема на привлечените средства. Capman-G Finance предлага възможност за допълнително финансиране на клиенти, закупили или желаещи да закупят акции/дялове от взаимните фондове, предлагани от групата – инвестиционно дружество “Капман Капитал” и договорен фонд “Капман Макс”.

Продуктът е насочен към всички предприемчиви хора, желаещи да се възползват от атрактивните възможности, които взаимните фондове на групата предлагат, но разполагащи с ограничен ресурс. Подходящ е както за физически, така и за юридически лица. Нивото на лихвения процент е съобразено с типа на фонда, в който ще бъде инвестирана сумата, както и очакваната норма на печалба.

Допълнителното финансиране упражнява така наречения лостов ефект. Инвеститорът получава заемен капитал с цел увеличаване нормата на печалбата. Максималният срок за погасяване на допълнителното финансиране е до 3 години. Като обезпечение служат единствено притежаваните от клиента ценни книжа (акции/дялове от взаимните фондове на финансова група “Капман”). Максималният размер на допълнителното финансиране е до 50% от текущата пазарна стойност на направената от клиента инвестиция в “Капман Капитал” и/или “Капман Макс”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg