Взаимните фондове на финансова група “Капман” продължават успешно да привличат все повече и повече инвеститори и към момента активите им възлизат на 62.55 млн. лв. Пазарният дял на “Капман Взаимни Фондове” постоянно се увеличава, като стойността му към момента е 8.6%, съобщиха от дружеството.

Над 1800 вече са инвестиралите в инвестиционно дружество “Капман Капитал” и договорен фонд “Капман Макс”. Доброто и професионално управление, както и постигнатите високи резултати са сред основните причини за нарастване интереса на инвеститорите.

“Капман Капитал” и “Капман Макс” са фондовете, постигнали най-висок доход за изминалия месец август, реализирайки печалба в размер на: + 10.84% и +7.99%, обяви наскоро финансов портал.

Нещо повече, “Капман Макс” е единственият взаимен фонд, който е “победил” индекса BG40 през месец август. Считано от началото на годината “Капман Макс” е реализирал +80.40%, а доходността на “Капман Капитал” възлиза на +51.89%.

Към днешна дата активите на инвестиционно дружество ”Капман Капитал” са 14.93 млн.лв., а на договорен фонд “Капман Макс” - 47.62 млн.лв.

Наскоро финансова група “Капман”, съвместно с лизингово дружество “Дженерал Лизинг” АД, стартира предлагането на нов продукт, който също допринесе за нарастване обема на привлечените средства. Capman-G Finance предлага възможност за допълнително финансиране на клиенти, закупили или желаещи да закупят акции/дялове от взаимните фондове, предлагани от групата – инвестиционно дружество “Капман Капитал” и договорен фонд “Капман Макс”.

Продуктът е насочен към всички предприемчиви хора, желаещи да се възползват от атрактивните възможности, които взаимните фондове на групата предлагат, но разполагащи с ограничен ресурс. Подходящ е както за физически, така и за юридически лица. Нивото на лихвения процент е съобразено с типа на фонда, в който ще бъде инвестирана сумата, както и очакваната норма на печалба.

Допълнителното финансиране упражнява така наречения лостов ефект. Инвеститорът получава заемен капитал с цел увеличаване нормата на печалбата. Максималният срок за погасяване на допълнителното финансиране е до 3 години. Като обезпечение служат единствено притежаваните от клиента ценни книжа (акции/дялове от взаимните фондове на финансова група “Капман”). Максималният размер на допълнителното финансиране е до 50% от текущата пазарна стойност на направената от клиента инвестиция в “Капман Капитал” и/или “Капман Макс”.