Карол Капитал Мениджмънт ще управлява нов фонд

1491
Карол Капитал Мениджмънт ще управлява нов фонд

От днес, 8 юни 2011 година, фамилията фондове на Адванс, управлявани от УД Карол Капитал Мениджмънт (ККМ) се разширява с още един фонд – Адванс Глобал Трендс, след като Комисията по финансов надзор издаде лиценз. Адванс Глобал Трендс е колективна инвестиционна схема от отворен тип с фокус инвестиции на глобалните финансови пазари. Инструментите, с които ще се структурира портфейла са борсово търгувани фондове (ЕTF), а също така и борсово търгувани стоки (ETC) и разписки (ETN). Рисковият профил на фонда е с умерен до висок риск.

Това е четвъртият взаимен фонд на ККМ и ще предлага експозиция към всички основни класове активи, чрез инвестиции в борсово търгувани продукти - акции на развити и развиващи се пазари, облигации, суровини, недвижимо имущество и кеш. Фондът ще прилага модел, базиран на количествен и технически анализ, основаващ се на изменението на цените на финасовите активи. Използва се стратегия на ротиране между отделните класове активи.

„Идеята е да се следва тренда на активите и във всеки момент фондът да е инвестиран в най-силно представящите се активи с най-силни сравнителни предимства (relative strength). Основното му предимство е, че инвестицията в него е подходяща както при възходяща, така и при низходяща тенденция на капиталовите пазари”, каза портфейлният мениджър на Адванс Глобал Трендс Катерина Атанасова. „Моделът също така позволява да бъде контролиран общия риск на портфейла чрез маркет тайминг стратегия”, завърши тя.

Фондът ще прилага агресивна стратегия, като ще инвестира основно във високо рискови активи, когато пазарите на акции са позитивни, и ще преминава към дефанзивна стратегия основно в инструменти с по-нисък риск – ДЦК, облигации и кеш. Стратегията на фонда позволява поддържането на голям процент кеш при неблагоприятна пазарна среда с цел предпазване на инвеститорите от значителни загуби.

Фондът ще е подходящ както за индивидуални, така и за институционални инвеститори. Дяловете на фонда ще бъдат деноминирани в евро. Номиналната стойност на един дял е 1 евро. През първите три месеца след стартирането на фонда инвеститорите могат да записват дялове без такса за записване. Фондът не начислява такса при продажбата на дяловете, съобщиха за Profit.bg от ККМ.


Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

hahah
# 0
12:06 | 8 June 2011
то пък тая надя горката живота не си е оправила, фонд ще управлява
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg