Поскъпването през август се оказа твърде вяло и анемично и първите дни на септември натискът върху цените е отново надолу. Както се вижда от графиката, поскъпването от последния месец не успя да направи нищо друго освен да закара цените близо до низходящата трендлиния в сила от началото на тази година. Цените остават и твърдо под 100-дневната плъзгаща се средна (червената линия на графиката) и докато това е така, краткосрочният тренд е надолу.

На графиката от Карол са посочили и една от възможните (и може би най-вероятна към момента) вълнови интерпретации на спада от върха от октомври 2007 г. По-конкретно според нас този спад се развива като сложна комбинация, като до тук сме видели две зиг-заг фигури (A-B-C).

Опитът за поскъпване от последния месец е най-вероятно свързваща вълна Х, която ще бъде последвана от нов спад през следващите месеци. Поскъпването от последните месеци успя и да „развърже” условията на свръхпродажба, които бяха налице в края на юли, което всъщност е негативен фактор за цените към настоящия момент.



Спад под 976 ще потвърди, че е в ход следващото движение надолу като следващата низходяща цел се намира в зоната 880/910 и оттам най-вероятно ще видим нов опит за възстановяване.

Нагоре, само поскъпване над 1110 (предишна подкрепа, сега съпротива) ще сигнализира, че е в ход по-сериозно възстановяване към 1230/1260.

Дори и тогава обаче, средносрочната картина ще остане негативна – мечият пазар на БФБ е все още далеч от своя край според Карол, а условията на изключително ниска ликвидност допълнително ще влошават още повече техническата картина през следващите месеци.