Нетната стойност на активите на фондовете на “КД Инвестмънтс” се е повишила с 14.66% за един месец. Това показват резултатите от кампанията “Не само без изходни такси, но и без входни”.

В началото на октомври нетната стойност на активите на фондовете на дружеството беше 15.133 млн. лв. В края на месеца тя достигна 17.321 млн. лв., което е разлика от 2.188 млн. лв.

Прогнозата за нарастване на активите след промоцията беше именно в този интервал 2-2.5 млн. лв. Така към края на октомври нетната стойност на всеки един от фондовете е, както следва: “КД Акции” - 7.660 млн. лв, “КД Пеликан” - 8.303 млн. лв. и “КД Облигации” - 1.358 млн. лв.

Стойностите за доходността за последните 12 месеца са: 88.25%, 55.15%, 25.64%. На тази база може да се направи сравнение за управляваните от дружеството фондове към края на 2006 г. Оказва се, че промяната в нетната стойност на активите е близо 155%. Активите на всички фондове на “КД Инвестмънтс” са били 6.794 млн. лв. към този период.

“От една страна ние следваме тенденцията за увеличаване на активите на целия сектор. От друга обаче смятаме, че ефективността на управлението на портфейла ни се увеличи значително. Особено това важи за “КД Акции”, който в края на 2006 г. бе близо 1 млн. а сега е над 7.5 млн. лв. (по данни към 31 октомври)”, заяви Янко Николов, изпълнителен директор на “КД Инвестмънтс”.

Според него резултатите при “КД Акции” са изключително добри, а интересът на инвеститорите към него е значителен. Това съвпада със целите на дружеството да поддържа високо ниво на доходност, но за много дълъг период от време в този рисков портфейл.

““КД Акции” изпреварва по доходност Sofix на годишна база, който е нашият бенчмарк”, допълва Янко Николов. Според него към момента 23% от портфейла на този фонд представлява делът на чуждестранните акции от борсите на Хърватия, Словения и Сърбия. Амбициите на компанията са това пренареждане на портфейла, което започна от август, до края на годината да достигне съотношение 2 към 1. На дружеството предстои да включи акции от Румъния, а в последствие е възможно да бъдат добавени и такива от Македония.