Капитан Дядо Никола АД – Габрово (КДН)приключи 2006 г. с печалба от 465 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 553 хил. лв. за предходната година, показват данните от отчета на дружеството.

Нетните приходи от продажби бележът ръст от 25,8% до 47,45 млн. лв., при 37,7 млн. лв. година по-рано. Финансовите приходи се повишават от 343 хил. лв. до 427 хил. лв. за периода.

По-големи клиенти на дружеството са Беролина пластик – Турция, Астек пластик – Турция, Деплан – Несебър, Бонус-96 – София, Филбо – Варна, Мултиком –Пловдив, Рувик – Шумен и Ташев-Галвинг – София.

Разходите по икономически елементи нарастват с приблизително същия темп, като продажбите нарастват с 25,2%, до 46,22 млн. лв. Финансовите разходи се повишават около 3 пъти, до 1,1 млн. лв.

Основния капитал на дружеството е 369 хил. лв., а собственият капитал достига 31,314 млн. лв. в края на годината. Мажоритарен акционер с 67 на сто от капитала е Niccoren LLC.

През октомври е сключен договор за инвестиционен кредит в размер на 3 млн. евро, като със средствата ще бъдат закупени 40 броя щприц-машини за производство на свързващи части.

Капитан Дядо Никола е с предмет на дейност производство на тръби от непластифициран поливинилхлорид и съединителни части за тях, преработка на полиолефини и полимери по метода на шприцване и екструдиране, за промишлеността, селското стопанство и бита.

Днес книжата на дружеството се търгуваха на средна цена от 99 лв. за акция. След края на борсовата сесия офертите купува/продава останаха на нива 99 лв./103 лв. за брой.