КФН даде лиценз на Експат Бета АДСИЦ

576
КФН даде лиценз на Експат Бета АДСИЦ

Комисията за финансов надзор издаде лиценз на Експат Бета АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел, информират от надзора.

Потвърден бе и проспект за публично предлагане на 2 млн. обикновени акции, с право на глас, с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка, които ще бъдат издадени от „Експат Бета” АДСИЦ, гр. София, в резултат на първоначално увеличение на капитала на дружеството.

Учредители са 20 физически и юридически лица. Основни акционери са: ИД „Бенч Марк Фонд – 2” с 27 % от капитала, ДФ„Бенч Марк Фонд – 3” с 3%, „Оксиген” ЕООД с 11,93 %, „Актив груп” ЕООД с 10 %, „Сафари клуб БГ” ООД с 5%, Моника Йосифова с 6,67 % , Биляна Дякова с 6,07 %.

В СД влизат Моника Йосифова – председател на СД, Андрей Брешков – зам.-председател и Ростислав Банчев – изпълнителен директор.

Основната дейност на дружеството е насочена към пазара на имоти с търговско, административно и жилищно предназначение, в това число изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба. В дългосрочен план дружеството планира постигането на балансиран портфейл от жилищни, търговски и административни имоти, като общата тежест на всички останали типове инвестиции да не надхвърля 40% от портфейла.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg