КФН издаде лиценз на Ефектен унд финанц - имоти АДСИЦ

743
На свое заседание от 16 октомври 2007 г. Комисията за финансов надзор издаде лиценз на “Ефектен унд финанц - имоти” АДСИЦ, гр. София, за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел.

Компанията ще има за предмет на дейност инвестиране на паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и продажбата им (секюритизация на недвижими имоти).

КФН също потвърди проспекта за първично публично предлагане на 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка., издадени в резултат на първоначално увеличаване капитала на дружеството. Вписана бе посочената емисия в регистъра.

Учредители на дружеството са Петър Терзиев с 60% от капитала, Договорен фонд „Ти Би Ай Хармония” с 15% , Договорен фонд „Ти Би Ай Динамик” с 15% и “Ефектен унд финанц - София” АД с 10% от капитала на заявителя.

Избран е Съвет на директорите в следния състав: Станислава Балабанова – изпълнителен директор, Симеон Хаджидончев – председател, Валентина Цонева - зам.-председател.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg