КФН издаде лиценз на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ

364

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор реши да издаде лиценз на “Пълдин Лайън Груп” АДСИЦ, гр. София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел, съобщава сайтът на комисията.

Фондът ще инвестира паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти. Комисията взе решение и да потвърди проспект за публично предлагане на 150 хил. акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, издадени от дружеството в резултат на първоначалното увеличение на капитала.

Учредители на дружеството са Марин Маринов, притежаващ 70% от капитала и „Елана високодоходен фонд” АД с 30%.

Дружеството ще се управлява от съвет на директорите в състав - Марин Маринов, председател, Надя Събева - зам.-председател, Борислав Георгиев – член на Съвета на директорите.

Сред инвестиционните намерения на дружеството са : покупка на земя в земеделски райони, закупуване на поземлени имоти в близост до урбанизирани райони и закупуване на завършена бизнес сграда.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg