На свое заседание от днес Комисията за финансов надзор издаде разрешение на УД „КТБ Асет Мениджмънт” АД да управлява два договорни фонда.

Това са ДФ „КТБ Балансиран Фонд” – фонд с умерено ниво на риск, инвестиращ в ценни книжа с фиксирана доходност и акции на публични компании, и ДФ „КТБ Фонд Активи” – фонд с умерено до високо ниво на риск.

Също така КФН разгледа уведомление от „Пиреос Асет Мениджмънт - дружество за управление на взаимни фондове” С.А. - Управляващо дружество, Гърция, относно публично предлагане на дяловете на шест взаимни фонда на дружеството.

Комисията е установила, че фондовете отговарят на изискванията на ЗППЦК и актовете по прилагането му и е налице осигуряване на необходимите условия за извършване на плащания в полза на притежателите на дяловете, за обратно изкупуване на техните дялове и за предоставяне на инвеститорите на периодичната и текущо разкривана информация за фондовете.

Управляващото дружество може да предлага в България дялове от следните фондове - Пиреос Фонд от акции на местни компании, Пиреос Фонд от акции на динамично развиващи се местни компании, Пиреос Местен балансиран фонд, Пиреос Универсален Фонд – Растеж – Фонд от фондове, Пиреос Универсален балансиран Фонд – Фонд от фондове и Пиреос Универсален консервативен Фонд – Фонд от фондове.