КФН издаде разрешение за два нови договорни фонда

532
На свое заседание днес КФН издаде разрешение на УД „Актива Асет Мениджмънт” АД за организиране и управление на два договорни фонда - „Актива Балансиран фонд” и „Актива Високодоходен фонд”.

„Актива Балансиран фонд” е фонд с умерено ниво на риск, инвестиращ преимуществено в ценни книжа, допуснати до или търгувани на регулиран пазар в България и на някои регулирани пазари в чужбина, в т. ч. акции, дългови ценни книжа и инструменти с фиксирана доходност, както и в инструменти на фиксирания пазар.

„Актива Високодоходен фонд” е фонд с умерено до високо ниво на риск , инвестиращ преимуществено в акции, приети за търговия на регулирани пазари в страната, както и в други държави членки и в трети държави , посочени в списък, одобрени от заместник председателя.

Фондът ще инвестира още и в дългови ценни книжа с потенциал за растеж на цените, както и в инструменти на паричния пазар, предимно с цел поддържане на ликвидност и в моменти на пазарни сътресения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg