КФН изисква обяснения от ЦД и БФБ

332

Комисията за финансов надзор е изискала от Централен депозитар да предостави в най-кратък срок подробни обяснения по повод публикации за възникнали проблеми с приключването на над 800 сделки в депозитарната институция.

До този момент КФН не разполага с информация (уведомления, сигнали, жалби и др.) от Централен депозитар или от инвестиционните посредници по случая.

КФН изисква в най-кратък срок подробни обяснения от Централен депозитар и Българска фондова борса за по-късно стартиране на борсовата сесия от понеделник. До момента КФН не е уведомена и по този случай.

Нека припомним, че БФБ преди 9.30 обяви, че поради възникнал технически проблем търговската сесия ще стартира от 10.00 часа, като от борсата добавиха, че тя няма да бъде удължавана.

Във връзка с възникналия в началото на търговската сесия днес проблем БФБ-София АД уточни, че той е предизвикан от невнимателна намеса на служител на Централен депозитар АД, предизвикала прекъсване на захранването на единия от сървърите на борсата, на който функционира системата за търговия.

След запознаване с обясненията, които следва да бъдат предоставени, КФН ще прецени своите последващи действия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg