КФН наложи шест глоби за манипулация и търговия с вътрешна информация

987
КФН наложи шест глоби за манипулация и търговия с вътрешна информация

Влезлите в сила на 20 февруари наказателни постановления, наложени от Комисията за финансов надзор, са шест, съобщават от надзорния орган. Установени са административни нарушения, свързани с манипулиране на пазара на финансови инструменти и търговия с вътрешна информация.

Наложени са глоби на четири физически лица (членове на Съвета на директорите на Електроникакомплект АД и Електроника комерс 97 АД) по 20 000 лв. всяка една и 2 имуществени санкции на юридическо лице (Доминант финанс АД) по 50 000 лв. всяка една.

От комисията уведомяват, че в периода от 6 ноември 2006 г. до 24 януари 2008 г. са издадени 25 наказателни постановления за нарушения, свързани с манипулиране на пазара на финансови инструменти и търговия с вътрешна информация.

За 19 наказателни постановления съдебното обжалване не е приключило с решение на касационната инстанция.

След окончателното приключване на водените от КФН дела по този вид нарушения резултатите ще бъдат оповестени, като включително ще бъдат посочени нарушителите и присъдените им глоби и имуществени санкции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg