КФН наложи временна забрана на търговото за Балкан

720
КФН наложи временна забрана на търговото за Балкан

Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на Напредък Холдинг АД за закупуване чрез инвестиционен посредник Дилингова финансова компания ООД на акции на Балкан АД от останалите акционери на дружеството. Това решение е взето от надзорния орган на днешното си заседание.

Да припомним, че търговият предложител Напредък Холдинг АД предложи цена от 11.37 лв. за една акция на Балкан АД.

Становището на съвета на директорите на Балкан АД по търговото предложение е, че то съответства на нормативните изисквания и е справедливо по отношение на акционерите - адресати на предложението, с оглед развитието на дружеството в бъдеще. „Считаме, че предложената цена е в съответствие с изискванията на ЗППЦК и наредбите по прилагането му, и е справедлива с оглед текущото състояние на дружеството и перспективите за развитието му", се вижда в оповестеното становище на публичната компания.

Търговият предложител Напредък Холдинг АД е заявил в предложението си, че възнамерява да поиска отписване на Балкан АД от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.

От холдинга са заявили още, че не възнамерява да извършва промени в мястото на извършване на дейност от дружеството, в състава на съвета на директорите и условията по трудовите договори. Планирано е намаляване в броя на заетите (персонала) с около 10%.

Акциите на Балкан АД не се търгуваха в сряда на БФБ. Във вторник се сключиха сделки за 50 акции на компанията. Дневното изменение бе от +0.67%, до 9.062 лв. за лот.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg