КФН наложи временна забрана на търговото за ЗММ Сливен

558

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на търговото предложение от “ЗММ – България Холдинг” АД за закупуване на акции на “ЗММ Сливен” АД от останалите акционери на дружеството, съобщават от институцията.

Предложената цена за една акция бе 43.60 лв. Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от КФН.

България холдинг АД притежава 92,89% от капитала на дружеството, като датата, на която ще бъде регистрирано търговото предложение е 25 април 2007 г.

ЗММ - България холдинг възнамерява да запази досегашния предмет на дейност на ЗММ - Сливен АД, а именно проектиране и производство на стругове, универсални, високопроизводителни, многопoзиционни дървообработващи машини, стоки за бита и др.

Индустриален холдинг България е мажоритарен собственик на ЗММ–България холдинг.

През 2005 г. ЗММ–България холдинг бе отправило търгово предложение на цена от 3 лв., в резултат на което участието на холдинга достигна настоящите 92.89 на сто.

Днес бяха изтъргувани 4 акции на ЗММ-Сливен на цена от 37.56 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg