КФН не издаде одобрение на проспект за IPO на БИК-Българска издателска компания

1050
КФН не издаде одобрение на проспект за IPO на БИК-Българска издателска компания

Комисията за финансов надзор отказа да издаде одобрение на проспект на първично публично предлагане на емисия акции, издадени от “БИК-Българска издателска компания” АД.

Мотивите за постановения отказ са неотстранените непълноти и несъответствия в проспекта, както и наличие на възможност да бъдат нарушени правата и законните интереси на потенциалните инвеститори според представената в проспекта информация.

Справка в Апис показва, че компанията е с капитал от 2.635 млн. лв., като Антоанета Желязкова притежава 89.131% от дружеството.

В момента БИК издава седмичника "Компютри", сайтът www.computers.bg, www.software.bg, www.hardware.bg, www.cherga.bg, списание "Черга БГ", което се разпространява както ръчно, така и на борда на 12 авиокомпании, списание "Софтуер&Хардуер" и лайфстайл изданието за работното място "Офис асистент".

Припомняме, че през май Комисията за финансов надзор отказа да потвърди проспект за първично публично предлагане на Ноха АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...