КФН не потвърди проспект, забрани търгово

539
КФН не потвърди проспект, забрани търгово

На свое заседание от 14 септември 2009 г. Комисията за финансов надзор отказа да потвърди проспект за публично предлагане на акции от увеличение на капитала на „Арко Тауърс" АДСИЦ.

Предложеното увеличение е в размер на 32 500 лева, разпределени в 32 500 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции, с номинална стойност 1 лев всяка и емисионна стойност 108.15 лв.

Мотивите за отказа са, че проспектът не отговаря на нормативните изисквания относно неговото съдържание, тъй като заявителят не е представил изискуемите декларации на основание чл. 81, ал. 5 във връзка с ал. 3 от ЗППЦК, както и друга информация, която следва да бъде представена в проспекта, съгласно разпоредбите на Регламент (EО) № 809/2004 и Наредба № 2.

От КФН също наложиха временна забрана на търгово предложение от „Радита" ООД, гр. Търговище, за закупуване чрез инвестиционен посредник ФК „Евър" АД, гр. София, на акции на „Поляница" АД, гр. Търговище, от останалите акционери на дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg