Димана Ранкова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, задължи членовете на управителния орган на ПД „Колос 1” АДСИЦ, гр. София, да предложат на ОСА да не подлага на гласуване точка 8 от дневния ред, която гласи:

„овластяване на съвета на директорите на „Колос 1” АДСИЦ, по реда на чл. 114 и сл. ЗППЦК за извършване на посочените в материалите по дневния ред сделки по придобиване на вещни права върху недвижими имоти; сделките се сключват по цени на базата на изготвените оценки при условията, изложени в съдържащия се в материалите по дневния ред доклад на съвета на директорите и при спазване на изискванията на закона; проект за решение – ОС овластява съвета на директорите на “Колос 1” АДСИЦ, за извършване на посочените в материалите по дневния ред сделки по придобиване на вещни права върху недвижими имоти; сделките се сключват по цени на базата на изготвените оценки при условията, изложени в материалите по дневния ред доклад на съвета на директорите, и при спазване на изискванията на закона.”

Решението подлежи на незабавно изпълнение, независимо от неговото обжалване. То може да бъде обжалвано по административен ред по реда на АПК пред КФН в 14-дневен срок от съобщаването му.

Пълния текст на Решението, както и мотивите на КФН, могат да се намерят на интернет страницата на институцията.