КФН одобри допълнението в проспекта на Балкантурист Елит

864
КФН одобри допълнението в проспекта на Балкантурист Елит

Комисията за финансов надзор одобри на днешното си заседание допълнението на проспекта за първично публично предлагане на акции от увеличение на капитала на Балкантурист Елит АД (). Допълнението на документа се отнася до броя на акции, които ще бъдат предложени на публиката, като той се увеличава от 15 268 031 акции на 35 625 405 книжа.

В края на юни се разбра, че в резултат на заседание на УС на дружеството е променен размерът на увеличението на капитала.

В крайна сметка капиталът ще бъде увеличен от 10 178 687 лв. до 45 804 092 лв. чрез издаване на нови 35 625 405 броя безналични акции, с право на един глас и номинална стойност 1 лв. всяка.

Първоначално от холдинга обявиха, че ще увеличат капитала с 15 268 031 лв.

Нека припомним, че на 11 юни КФН потвърди проспекта за публично предлагане на емисия акции за увеличението на капитала на Балкантурист Елит АД.

За последно акциите на компанията са търгувани на борсата на 2 юли. Тогава са прехвърлени 25 книжа като сердната им цена се установи на 2.36 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg