Комисията за финансов надзор одобри оздравителната програма на ИП Реал Финанс, целяща привеждане на финансовото състояние на дружеството в съответствие с изискванията на Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидността на инвестиционните посредници, съобщиха от надзора.

Основната мярка в предложената оздравителна програма е увеличение на основния капитал на Реал финанс чрез издаването на 16 500 нови обикновени акции с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 200 лв., като записването и заплащането на новоиздадените акции ще се извърши от мажоритарния акционер Холдинг Варна.

В програмата са предвидени и допълнителни мерки, свързани с вътрешноорганизационните функции и практики.

„Предвидената промяна в персоналния състав на управителния орган и въвеждането на правила за комуникация с клиентите на посредника са насочени към подобряване на контролните процедури, постигане на по-голяма независимост в работата на отделните структури в дружеството, като тези мерки са от естество да спомогнат за оптимизацията на цялостната дейност на Реал Финанс", се казва в съобщението на КФН.

Припомняме, че Димана Ранкова, заместник - председател на КФН, ръководещ управление „ Надзор на инвестиционната дейност", одобри в средата на април кандидатурите на Веселин Моров и Драган Драганов за членове на съвета на директорите на Реал Финанс.

Сн.: КФН одобри Веселин Моров за член на СД на Реал Финанс