КФН одобри оздравителната програма на Реал Финанс

1849
КФН одобри оздравителната програма на Реал Финанс

Комисията за финансов надзор одобри оздравителната програма на ИП Реал Финанс, целяща привеждане на финансовото състояние на дружеството в съответствие с изискванията на Наредба № 35 за капиталовата адекватност и ликвидността на инвестиционните посредници, съобщиха от надзора.

Основната мярка в предложената оздравителна програма е увеличение на основния капитал на Реал финанс чрез издаването на 16 500 нови обикновени акции с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 200 лв., като записването и заплащането на новоиздадените акции ще се извърши от мажоритарния акционер Холдинг Варна.

В програмата са предвидени и допълнителни мерки, свързани с вътрешноорганизационните функции и практики.

„Предвидената промяна в персоналния състав на управителния орган и въвеждането на правила за комуникация с клиентите на посредника са насочени към подобряване на контролните процедури, постигане на по-голяма независимост в работата на отделните структури в дружеството, като тези мерки са от естество да спомогнат за оптимизацията на цялостната дейност на Реал Финанс", се казва в съобщението на КФН.

Припомняме, че Димана Ранкова, заместник - председател на КФН, ръководещ управление „ Надзор на инвестиционната дейност", одобри в средата на април кандидатурите на Веселин Моров и Драган Драганов за членове на съвета на директорите на Реал Финанс.

Сн.: КФН одобри Веселин Моров за член на СД на Реал Финанс

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg