КФН одобри проспект за увеличението на капитала на Сила Холдинг

513
КФН одобри проспект за увеличението на капитала на Сила Холдинг

Днес Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за увеличение на капитала на Сила Холдинг АД (), съобщиха от надзорния орган.

Емисията е в размер на 1 999 492 лв., разпределена в същия брой обикновени акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка.

Решението за увеличението на капитала на Сила холдинг АД е взето на проведеното извънредно ОСА на 9 ноември 2007 г. От компанията планират да променят капитала от сегашните 90 886 лв. на до 2 090 378 млн. лв.

На проведено заседание на Съвета на директорите на дружеството в началото на януари ръководството на компанията определи конкретни параметри на предстоящото увеличение на капитала.

Броят на издадените права е 1 999 492, колкото е и броят акции, предложени за записване. Съотношението между издадените права и новите акции ще бъде 1/22.

Всяко лице може да запише най-малко 22 нови акции и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по коефициент 22, получен в резултат на съкращение на дроб с делимо от 1 999 492, т. е. броят акции, предложени за записване, и делител 90 886, т. е. броят акции, емитирани преди увеличението.

Капиталът на Сила холдинг ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 1 001 000 бр. нови акции. Номиналната им и емисионна стойност е 1 лв.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, ще бъде ТБ Централна Кооперативна Банка АД. Банката, в която да бъде открита набирателна сметка, отново е ЦКБ.

Днес акциите на холдинга поскъпнаха с 20% до средните 3.6 лв. при изтъргувани 25 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg