КФН одобри проспекта на Фонд за земеделска земя Мел инвест

485

Комисията за финансов надзор одобри проспекта на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ () за публично предлагане на 7 027 150 акции, съобщават от надзора. Номиналът на новите акции е 1 лв., а емисионната им стойност 1.10 лв.

На проведено заседание на Съвета на директорите на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ-София от 3 септември 2007 г. е взето решение за двойно увеличение на капитала на дружеството до 14 млн. лв.

Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2 000 000 бр. нови акции.

Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник.

Увеличението на капитала на дружеството се извършва с цел финансиране на инвестиционната дейност на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ-София, т. е. основно за закупуване на земеделска земя.

Днес позицията на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ приключи с обем от 3 изтъргувани акции без изменение в стойността на книжата от 1.75 лв.

 

 


 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg