На свое заседание от днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от “Специализирани бизнес системи” АД - София.

Емисията е в размер на 33 620 броя акции с номинална стойност от 50 лв. всяка и емисионна стойност от 68 лв., които ще бъдат издадени от дружеството в резултат на увеличаване на капитала му. По този начин общите постъпления от емисията възлизат на 2.286 млн. лв.

Основният капитал в момента е 3.319 млн. лв., разпределен в 66 380 акции с номинал от 50 лв. С увеличението той ще достигне 5 млн. лв., разпределен в 100 хил. акции.

Основните сфери на дейност на дружеството са внос, износ, дистрибуция и сервизиране на персонални компютри, техника, офис системи, сървъри, приложен софтуер, обучения.

Дружеството има едностепенна система на управление. Членове на Съвета на директорите са Кирил Желязков – ИД и председател на СД, Борислав Братанов – член на СД, Чавдар Тодоров - член на СД.

Основни акционери на дружеството са „СБС - Специализирани бизнес системи” АД с 37.99% от капитала, Кирил Желязков с 31.08%, Антоанета Желязкова с 16.83% и Борислав Братанов с 7.58% от капитала на дружеството.