КФН одобри проспекта за IPO на Специализирани бизнес системи АД

1814
КФН одобри проспекта за IPO на Специализирани бизнес системи АД

На свое заседание от днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от “Специализирани бизнес системи” АД - София.

Емисията е в размер на 33 620 броя акции с номинална стойност от 50 лв. всяка и емисионна стойност от 68 лв., които ще бъдат издадени от дружеството в резултат на увеличаване на капитала му. По този начин общите постъпления от емисията възлизат на 2.286 млн. лв.

Основният капитал в момента е 3.319 млн. лв., разпределен в 66 380 акции с номинал от 50 лв. С увеличението той ще достигне 5 млн. лв., разпределен в 100 хил. акции.

Основните сфери на дейност на дружеството са внос, износ, дистрибуция и сервизиране на персонални компютри, техника, офис системи, сървъри, приложен софтуер, обучения.

Дружеството има едностепенна система на управление. Членове на Съвета на директорите са Кирил Желязков – ИД и председател на СД, Борислав Братанов – член на СД, Чавдар Тодоров - член на СД.

Основни акционери на дружеството са „СБС - Специализирани бизнес системи” АД с 37.99% от капитала, Кирил Желязков с 31.08%, Антоанета Желязкова с 16.83% и Борислав Братанов с 7.58% от капитала на дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg